Luidsprekers: ze zijn niet echt mooi en je moet ze op de juiste plek neerzetten. Maar als je geluid echt goed wil beleven, dan kun je niet zonder. Wat als het ook anders kan? Bij Rinus Stucadoor kunt u ook terecht voor soundboards, ook wel stucspeaker. Deze exclusieve luidsprekers van purSonic verwerken we direct achter het stucwerk. Zo ziet u de speakers niet, kunt u zelf de kleur van het stucwerk kiezen en geniet u toch van het meest fantastische geluid!

Wat is stucspeaker?
Voor stucspeakers werken we samen met het Duitse purSonic, een samenwerking tussen de multinationals Puren en Siemens. Hun luidsprekers zijn gemaakt om volledig aan het zicht te worden onttrokken. Door de speaker af te werken met een stuclaag (van maximaal 5 mm) wordt de hele wand omgetoverd tot één grote speakerwand. En dat terwijl je 100% geniet van de prachtige audio, waarbij ook de lage bastonen perfect naar voren komen.

Waar kun je een soundboard plaatsen?
Soundboards worden direct achter stucwerk geplaatst en zijn ideaal voor bijvoorbeeld:

  • Woonkamers en andere binnenruimtes, wanden of plafonds van gips of beton
  • Terrassen, waarbij we de boards verwerken in overkappingen en/of onder vlonders
  • Buiten, achter het spachtelputz van de buitenmuur

Conventionele speakers of soundboards
Het basisassortiment is voor de meeste klanten interessant. U hebt daarin nog voldoende mogelijkheden om de soundboards naar uw wensen aan te passen.

  • Zo zijn er standaard soundboards met een oppervlak van carbonfiber. Deze produceren maar liefst 95db per meter.
  • U kunt subwoofers op dezelfde manier laten verwerken als de soundboards.
  • Is vocht een probleem? Dan is ook een speaker van carbonfiber uitstekend geschikt.
  • Hebt u bijzondere afmetingen of hogere vermogens in gedachten? Ook maatwerk is mogelijk.
  • Tot slot kunt u de afwerking naar wens aanpassen, of kiezen voor andere designvormen. De speakers zijn standaard rond, maar ook vierkant of driehoekig is een optie.

Het bijzondere iV-systeem
Dit is een combinatie van een complete set van boards met een extra sub-luidspreker. Die worden aan het zicht onttrokken door een designafdekking met daarin een hoge tonenspeaker. Het geluid is fenomenaal! Deze set wordt geleverd met een actieve versterker/soundprocessor met de mogelijkheid om analoge en digitale bronnen aan te sluiten. Na installatie kunt u de speakers laten finetunen door een eigen geluidstechnicus.

Bijzonder geschikt voor medische of klinische omgevingen
De luidsprekerpanelen zijn ideaal voor klinische omgevingen. Deze blijven dan steriel en er hoeven geen extra gaten te worden geboord, die de vaak aanwezige overdruk verkleint. Bovendien hebben deze speakers een extreem hoge openingshoek. Dit zorgt ervoor dat er niet tot nauwelijks een hotspot is waar men het geluid het beste ervaart. Dit is bij een gewone speaker wel het geval.

Interesse?
Rinus Stucadoor heeft jarenlange ervaring met stucwerk. Voor de soundboards werken wij samen met een Nederlandse partij, die hierin is gespecialiseerd. Samen zorgen wij voor fantastisch geluid en een oogverblindend resultaat. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Bel naar 026 762 0989 of mail naar info (@) rinusstucadoor.nl. We laten u graag horen hoe goed een stucspeaker van purSonic klinkt!