Lijsten en ornamenten restauratie

Lijsten & ornamenten restauratie

Met lijsten en ornamenten restauratie herstellen we de oorspronkelijke uitstraling van historische gebouwen. De sfeer van toen met het duurzame materiaal van nu. Het beste van beide werelden.

Diverse versieringen

Veel (historische) gebouwen zijn voorzien van versieringen. Zowel aan de gevel als bijvoorbeeld op het plafond. Door de jaren heen slijten deze versiersels. Of ze brokkelen af. Met vakkundige ornamenten restauratie herstellen we ze weer in hun oude glorie. Van sierlijsten en plafondrozetten tot reliëfs, beeldhouwwerken en pilasters.

Voor reparaties & kopieën

We proberen het decoratieve stucwerk altijd zo goed mogelijk te herstellen. Maar soms zijn bepaalde elementen té beschadigd of al bijna helemaal verdwenen. In dat geval kunnen we de lijsten en ornamenten ook kopiëren. We reconstrueren ze tot in de kleinste details, maar dan wel met moderne materialen die beter bestand zijn tegen scheuren of afbrokkelen.

Zo werkt het

We trappen de restauratie altijd af met een uitgebreide analyse van de huidige staat van de ornamenten en de eventuele oorzaken van de schade. Vervolgens verwijderen we de beschadigde delen zorgvuldig, reconstrueren we het originele ontwerp op basis van bijvoorbeeld foto’s of historische tekeningen en zorgen we voor een fraaie én beschermende afwerking.

Specialist in lijsten en ornamenten restauratie

Rinus Stucadoor is een echte specialist in lijsten en ornamenten restauratie. Onze gecertificeerde vakmensen beschikken over de juiste kennis en ervaring en gebruiken speciale materialen en technieken die zijn ontworpen om de oorspronkelijke textuur, kleur en details te behouden. Daarbij zijn we aangesloten bij Stichting Afbouwkeur en ben je dus verzekerd van goed resultaat. Altijd.

Meer informatie

Geen restauratie is hetzelfde. Iedere klus vraagt om andere materialen, gereedschap en coatings. Neem daarom nu contact op en laat je vrijblijvend adviseren door één van onze professionals.