Schuurwerk

Schuurwerk

Grof of fijn. Voor plafond en wanden. Met schuurwerk van Rinus Stucadoor geef je jouw ruimte snel een unieke uitstraling. Neem nu contact op voor de mogelijkheden!

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is lichtkorrelig pleisterwerk dat in halve slagen wordt aangebracht. Daardoor ontstaan er een soort cirkelvormen die een wolkachtig effect geven, afhankelijk van de lichtinval. Het is daarom vooral populair voor de afwerking van plafonds, al kun je het natuurlijk ook gewoon op wanden aanbrengen. Je kunt daarbij doorgaans kiezen voor twee soorten: fijn en grof.

Fijn en grof

Bij Rinus Stucadoor voorzien we jouw muur of plafond van zowel grof als fijn schuurwerk. Bij de grove variant schuren we één keer. Het patroon blijft daardoor wat duidelijker. Met meer schaduwwerking. Bij een fijn geschuurd plafond schuren we het nóg een keer na, waardoor het effect wat subtieler wordt. Dat maakt het een populaire keuze voor in het moderne interieur!

Voordelen

Schuurpleister heeft natuurlijk een stijlvolle uitstraling. Maar het kent ook praktische voordelen. Zo droogt het bijvoorbeeld egaal op. Je hoeft het daarna dus niet te schilderen of te sausen. Bovendien helpt het gipsachtige karakter het vochtniveau van ruimtes op peil te houden door vocht op te nemen en weer af te geven. Dat maakt het ook geschikt voor keukens en badkamers!

Werkwijze

Het aanbrengen van schuurpleister is vakwerk. Iedere slag moet namelijk even groot zijn om een fijn, gestructureerd plafond te kunnen creëren. Daarom werken we bij Rinus Stucadoor alleen met ervaren professionals die als geen ander weten hoe die draaiingen gemaakt moeten worden. Op die manier zorgen we altijd voor een mooi resultaat. Gegarandeerd.

Ook schuurwerk voor plafond en wanden?

Onze professionals zorgen met alle liefde voor een mooi, geschuurd plafond of voor muren met een unieke structuur. We komen graag bij je langs om de ruimte te bekijken en meteen een prijs op maat te maken. Helemaal vrijblijvend. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Wel zo fijn. Maak nu een afspraak!