Soorten stucwerk voor binnen

Soorten stucwerk voor binnen

Met meerdere soorten stucwerk voor binnen heb je volop keus bij het stucen van de binnenmuren. Ontdek nu wat het beste past bij jouw huis of bedrijfspand.

Gladde wanden & plafonds

Traditioneel stucwerk staat ook wel bekend als glad stucwerk. Niet voor niets één van de meest voorkomende soorten stucwerk voor binnen, want alle oneffenheden worden hierbij vakkundig door onze stukadoors weggewerkt. Het eindresultaat? Een mooie, strakke wand of fraai afgewerkt plafond dat je direct kunt behangen of schilderen.

Dunpleister

Nieuwbouwwoningen worden over het algemeen behangklaar opgeleverd. Een dikke stuclaag is dan niet nodig. Bij nieuwbouwprojecten kiezen we er dus vaak voor om muren en plafonds dun over te pleisteren. Hierbij brengen we een dunne pleisterlaag over bestaande wanden aan. Dat is sneller en goedkoper dan traditioneel stucwerk. Scheelt weer!

Schuurwerk

Schuurwerk is één van de meest populaire soorten stucwerk voor binnen. Vooral voor plafonds. Hierbij werken onze stukadoors de stuclaag af met een lichtkorrelige gipsmortel die met halve slagen wordt aangebracht. Op die manier ontstaat een stijlvolle eindafwerking in een soort waaier- of wolkenpatroon dat past in praktisch ieder interieur.

Sierpleister

Muren en plafonds zijn ook af te werken met een sierpleister. Denk aan spachtelputz, rustiekputz of granol. Daarmee geef je muren en plafonds een fijne of juist wat grovere structuur mee. Het grote voordeel hiervan is dat kleine beschadigingen niet opvallen. Ook niet bij pleisterwerk in je favoriete kleur. Handig als je kleine kinderen of huisdieren hebt!

Leemstuc

Leemstuc wordt aangebracht met stucmateriaal dat bestaat uit zand, klei en silt. Daarmee geef je je interieur een mooie natuurlijke uitstraling. Maar het is ook praktisch. Leemstuc werkt namelijk vochtregulerend, absorbeert geluid én houdt de warmte vast. Zo zorg je altijd voor een fijn binnenklimaat op optimale luchtvochtigheid en aangename temperatuur.

Meer weten over soorten stucwerk voor binnen?

Onze stucadoors vertellen je graag meer over de verschillende soorten stucwerk voor binnen. Neem gerust even contact op en laat je vrijblijvend adviseren!