Raapwerk

Raapwerk

Met raapwerk maakt een stukadoor je buitenmuren recht en vlak, zodat je ze daarna kan stucen of schilderen. Voor een extra strakke en isolerende buitengevel.

Wat is raapwerk?

Raapwerk is het recht en vlak maken van muren en plafonds. Met een dikke laag cement- of gipsmortel maken we scheve, beschadigde en grove muren glad en waterpas. Voor de buitenmuren gebruiken we hier altijd een cementgebonden stucmortel voor. Deze is namelijk goed bestand tegen regen. Zo krijg je geen doorslaand vocht!

Voordelen

Dankzij het egaliseren van de buitenmuren kunnen we de gevel makkelijker en mooier afwerken. Met raapwerk zorg je dus voor een mooie, egale uitstraling. Maar er is meer. Het beschermt bijvoorbeeld ook tegen weersinvloeden als regen, wind en zon én het kan met het juiste materiaal ook dienen als isolatie. Win-win!

Inclusief afwerking

Na het uitrapen van de woning moet de stuclaag nog afgewerkt worden. We voorzien het daarom ook graag meteen van een stucwerk als pleisterwerk, schuurwerk of buitenspachtel. Maar we geven je buitengevel net zo graag een nieuw likje verf. Daarmee ziet je woning er altijd snel weer fraai uit. Zonder dat je er zelf nog omkijken naar hebt.

Zo werkt het

Eerst reinigen we de buitenmuren om vuil en oude pleisterlagen te verwijderen. We behandelen eventuele scheuren en beschadigingen met gaas of een rvs spiraalakker, brengen een dikke stuclaag aan en strijken deze vervolgens mooi glad en strak. Na het uitharden zorgen we nog voor de gewenste afwerklaag en kun je weer genieten van een strakke buitengevel.

Ook een raapwerk stukadoor nodig?

Met de juiste materialen, technieken én een schat aan ervaring kan één van onze professionele stukadoors ook jouw woning uitrapen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact op. We adviseren je graag. Helemaal vrijblijvend!