Een vieze of vochtige muur stucen is geen goed idee. Stucwerk laat los door vocht en ook roet of schimmels zorgen ervoor dat het pleisterwerk niet goed hecht of snel weer afbrokkelt. Gelukkig hebben we bij Rinus Stucadoor daarvoor een oplossing: het Multistucpanel van Khalix. Hiermee zijn we in staat om zelfs de meest verontreinigde muren van een mooie pleisterlaag te voorzien.

Waarom geen voorzetwanden?

Men kan niet goed stukadoren op verontreinigde muren. Bij het stucen van ruimtes als schoorstenen, garageboxen en kelders worden daarom vaak voorzetwanden geplaatst. Het nadeel van deze voorzetwanden is dat ze niet geventileerd zijn. Hierdoor kan het vocht niet weg en blijven schimmels verder groeien achter de voorzetwand. Dat is erg ongezond. Bovendien nemen voorzetwanden inclusief regelwerk al gauw meer dan 10 cm ruimte in. Ook niet zo handig!

Multistucpanel van Khalix

Als alternatief voor de voorzetwand maken we bij Rinus Stucadoor nu vaak gebruik van het Multistucpanel van Khalix. Dat is een dampopen ontkoppelingsplaat van ongeveer 2,5 cm dik die we met behulp van pluggen vakkundig op de verontreinigde ondergrond aanbrengen en vervolgens afwerken met een ademende pleisterlaag. Op die manier trekken vocht, schimmels en ander vuil niet meer in uw nieuwe stucwerk en kunnen we zelfs de meest verontreinigde ruimtes stukadoren.

Toepassingen

Met het Multistucpanel kunnen we niet alleen een vochtige muur stucen. Het systeem werkt namelijk ook uitstekend bij problemen:

  • Schimmels
  • Algen
  • Mossen
  • Zout
  • Roest
  • Roet
  • Vet
  • Scheuren

Voordelen

Naast het dampopen karakter van de plaat, biedt het gebruik van een Multistucpanel u nog meer voordelen. Zo is het systeem ongevoelig voor vocht, oplosmiddelen, zuren of zouten en werkt het scheuroverbruggend. Daarnaast kent het een uitstekende hechting door het nonwoven, polyester doek. Die combinatie zorgt ervoor dat u zeer lange tijd van uw stucwerk kan genieten. Bovendien zorgt het paneel voor extra warmte-isolatie en draagt het bij aan een betere geluidskwaliteit in de ruimte. Ook mooi meegenomen!

Ook een vieze of vochtige muur stucen?

Wilt u ook een sterk verontreinigde of vochtige muur (laten) stucen? Bij Rinus Stucadoor helpen we u er graag bij. Neem vrijblijvend contact op door te bellen naar 026 762 0989, te mailen naar info (@) rinusstucadoor.nl of door hier het contactformulier in te vullen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!