Gevelrestauratie

Gevelrestauratie

Met professionele gevelrestauratie herstellen we het stucwerk van de gevel en geven we jouw pand weer de uitstraling die het verdient. Neem nu contact op voor de mogelijkheden.

Gevel laten restaureren

Gevels krijgen doorgaans heel wat te verduren: grote temperatuurverschillen, vocht en trillingen door langsrijdend verkeer. Best logisch dus dat het gevelstucwerk na verloop van tijd beschadigd raakt. Met vakkundige gevelrestauratie behoud je de uitstraling en beschermende functie van het stucwerk en breng je je pand (weer) in optimale staat.

Van A tot Z

Je wilt later niet met dezelfde problemen te maken krijgen. Daarom is een belangrijke eerste stap bij gevelrestauratie het identificeren en aanpakken van de oorzaak. We onderwerpen het stucwerk daarom altijd eerst aan een grondige inspectie en analyse van de gebruikte materialen. Zo kunnen we de schade repareren en voorkomen. Nu en in de toekomst.

Met identieke afwerking

Zeker bij monumentale panden en historische gebouwen is het belangrijk om de originele uitstraling te behouden. Daarom zorgen onze vakmensen ervoor dat nieuwe lagen perfect aansluiten op het oude stucwerk en de architectonische stijl van de gevel. Desgewenst vullen we de aan met restauratie of reconstructie van lijsten en ornamenten.

Werkwijze

Bij een gevelrestauratie maken we altijd een analyse van de problemen om de beste restauratiemethode te bepalen. Vervolgens verwijderen we het beschadigde stucwerk voorzichtig, repareren en reinigen de onderliggende structuur en brengen nieuwe stuclagen aan. Daarna werken we het geheel prachtig af. Gewoon op basis van jouw wensen – of de stijl van je gebouw.

Meer weten over gevelrestauratie?

Wil je ook het stucwerk van een gevel laten restaureren? Onze ervaren en gecertificeerde specialisten komen graag bij je langs om de situatie te bekijken en je van deskundig advies te voorzien. Neem nu vrijblijvend contact op!