Leemafwerking is al eeuwenoud en komt vooral veel op boerderijen. Maar ook moderne interieurs worden steeds vaker voorzien van leemstuc, omdat dit veel kleur- en textuurmogelijkheden biedt en een warme uitstraling heeft. Meer weten? Lees verder of stel uw vragen aan onze leemspecialisten. Bij Rinus Stucadoor beantwoorden we uw vragen graag.

Vele mogelijkheden met leemstuc

Stucwerk van leem is geschikt om muren en plafonds egaal af te werken. Leem bestaat uit zand en klei/leem en geeft een zachte, warme uitstraling aan uw interieur. Daarbij biedt het tal van mogelijkheden als het gaat om kleur of textuur. Zo kunnen we stro, hennep of vlasvezels toevoegen om een levendige toon en textuur te creëren. Leemstuc is daardoor een natuurproduct zonder chemische toevoegingen.

Waarom leem op wanden en plafond?

Onze klanten hebben diverse redenen om voor leemstuc te kiezen. We zetten de voordelen van leemafwerking voor u op een rij:

  • Het is een natuurproduct en dat sluit aan op de wens van veel mensen om ecologisch en duurzaam te wonen.
  • Leemstuc neemt een teveel aan leefvocht op en geeft het bij drogere omstandigheden weer af aan de lucht. Zo zorgt leem voor de juiste luchtvochtigheid en daarmee een gezond binnenklimaat.
  • Stucwerk van leem zorgt voor een warme uitstraling, die veel mensen aanspreekt. Daarbij heeft u bij leemafwerking de keuze uit vele kleur- en textuurmogelijkheden.
  • Verder blijft leem in de zomer koel en in de winter warm, waardoor het ook goed isoleert en verkoelt. Dat is prettig voor uw energierekening.
  • Tot slot werkt stucwerk van leem ook geluiddempend.

Let op: hoewel leem veel vocht kan opnemen, raden wij het af voor natte ruimtes. Leem kan namelijk niet tegen direct en langdurig contact met water. In dat geval kunt u beter kiezen voor bijvoorbeeld betonstuc dan leemafwerking. 

Leem vraagt om een leemspecialist

Een leemspecialist kan met leem alle denkbare vormen maken: van vlak en strak tot ruw en rond. Dit kan in de originele kleur (bruin, oker) of in een kleur naar keuze. Daarnaast kunt u het laten opschuren of heel fijn laten opschuren, waardoor het glad wordt. Omdat het een natuurproduct is zonder chemische toevoegingen vraagt het werken met leemstuc wel om kennis van zaken. U kunt daarom het beste kiezen voor een stukadoor, die ervaring heeft met stucwerk van leem.

Daarom Rinus Stucadoor

Als u kiest voor ons stukadoorsbedrijf, dan kiest u voor kwaliteit. Wij zetten net een stapje extra en zijn bijzonder gespecialiseerd in leemstuc. Maar dat is niet alles:

  1. 100% tevredenheidsgarantie: dat is de garantie die wij geven op onze service!
  2. U krijgt vooraf een offerte van ons, zodat u precies weet waar u aan toe bent.
  3. Onze leem en andere producten zijn van topkwaliteit, waar u jaren plezier van heeft.
  4. Onze stukadoors zijn vaklieden die alle afwerkingen beheersen en zichzelf leemstuc specialist mogen noemen met jarenlange ervaring
  5. Zijn de wanden afgewerkt met leemstuc? Dan ruimen wij daarna alles netjes op.

Contact of meer informatie

Wilt u ook graag leemstuc op uw wanden? Spreekt het gezonde binnenklimaat of geluiddempende vermogen van leem u aan? Wij bespreken met plezier en vrijblijvend de mogelijkheden met u. U kunt bellen naar 026 762 0989 of mailen naar info (@) rinusstucadoor.nl. Wij denken graag met u mee, zodat u binnenkort kunt genieten van perfect afgewerkte leemstuc op uw wanden of plafond!