Restauratie stucwerk

Met restauratie stucwerk repareren we pleisterwerk van moderne woningen of brengen we oude gebouwen weer in originele sfeer. Duurzaam en vakkundig.

Vakkundig herstel

Oude stuclagen raken na verloop van tijd wel eens beschadigd. Gelukkig kan ons team van professionele stukadoors dat in veel gevallen herstellen. Met een schat aan ervaring én de juiste certificaten brengen wij het pleisterwerk weer terug in de beste staat. In zowel monumentale panden als moderne appartementen.

Gevelrestauratie

Het stucwerk op de gevel kan door de jaren heen beschadigd raken door weersinvloeden, vocht of trillingen van het verkeer. Daarom pakken we problemen bij de bron aan. We repareren waar dat kan en lossen eventuele vochtproblemen op. Zo zorgen we voor duurzaam herstel. Dat scheelt straks weer.

Binnenwanden & plafonds

Bij restauratie stucwerk wordt vaak gedacht aan de gevel. Maar ook het stucwerk binnen kan soms wel een opfrisbeurt gebruiken. Daarom repareren we ook scheuren, barsten of gaten in je pleisterwerk. Of we brengen een compleet nieuwe laag aan. Gewoon in de originele structuur, zodat het naadloos aansluit op bestaande stuclagen..

Lijsten & ornamenten

Lijsten en ornamenten kunnen door de jaren heen afbrokkelen. Of ze zijn eerder gerestaureerd met achterhaalde materialen of te veel lagen verf. Dat maakt het herstellen van versieringen een vaak specialistische klus waar onze vakmensen wel raad mee weten. Wij restaureren of kopiëren de versiersels tot in de kleinste details.

Ook voor reconstructie

Restauratie is helaas niet altijd mogelijk. Soms is het stucwerk simpelweg te beschadigd. In die gevallen kunnen we pleisterwerk, lijsten en ornamenten ook reconstrueren. Daarmee zorgen we voor exact dezelfde uitstraling, maar dan wel gemaakt met moderne materialen en afwerkingen. Daar kun je weer jaren mee vooruit

Meer weten over restauratie stucwerk?

Wil je meer weten over ons restauratie stucwerk? Of weten wat de mogelijkheden zijn? We horen graag wat je wensen zijn en komen bij je langs om de situatie te bekijken. Neem gerust even contact op!