Projectdetails

Projectomschrijving

Voor Museum Arnhem mocht Rinus Stucadoor het stucwerk restaureren. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. Inclusief lijsten en ornamenten.

Opdracht

Het plafond van de activiteitenruimte van Museum Arnhem was door lekkage toe aan restauratie en ook de kozijnen en de kopgevels aan de buitenkant konden wel wat restauratie stucwerk gebruiken. Hierbij was het belangrijk dat de originele elementen terug zouden komen.

Werkzaamheden

Aan de binnenkant hebben we het oude plafond verwijderd. Met nieuwe balken hebben we hier een nieuw plafond in gezet. De bestaande lijsten en ornamenten hebben we omgetoverd tot rubberen mallen, zodat we dezelfde elementen opnieuw konden gieten en daarmee het plafond helemaal terug in oorspronkelijke staat konden brengen.

Buiten hebben we de kozijnen gerepareerd. Op basis van een klein stukje lijst hebben we weer een mal gemaakt en daarna alle lijsten met neutjes teruggeplaatst. Ondertussen hebben we de kopgevels van de oude bouw opnieuw gestuct en afgewerkt met het kenmerkende frijnwerk.

Resultaat

Het resultaat is een historisch pand dat weer in oude glorie hersteld is en waarvan het historische karakter door dezelfde lijsten en ornamenten voor de komende jaren weer behouden blijft.

Voor

Tijdens

Na

  • Projectnaam Restauratie van Museum Arnhem
  • Locatie Arnhem